houten_stetoscoop

Imke Derikx & Marwil Gommers

Beugenseweg 6 | 5831 LS Boxmeer | 0485 - 573 406

Voorlichting

Op deze pagina:

  • Nieuw
  • Cursussen
  • Voorlichting

Zie ook:

Bevallen

Waar bevallen

Nieuws

Nieuwe TIPS voor online informatie en cursussen:
Kijk op www.onlineverloskundige.nl het online platform met informatie over kinderwens, zwangerschap, bevallen en de kraamperiode.

Ook hebben zij tips voor online zwangerschaps- en/of bevallingscursussen. Zie hiervoor ook de volgende links:www.onlinegeboorteacademie.nl  www.zwngr.nl   en www.colouryourcloud.com

Mindfulness:www.mindfulzwangerenbevallen.nl

Het is mogelijk dat (een deel van) de kosten van een (online) zwangerschapscursus in aanmerking komt voor vergoeding door je zorgverzekeraar. Altijd goed om even naar te informeren!

Cursussen

Zeker als je voor het eerst gaat bevallen is het zinvol om je voor te bereiden op de bevalling. Je kunt dit doen door een zwangerschapscursus te volgen, daar leer je veel over de zwangerschap, de bevalling en de tijd erna. Je leert er goede ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen. Als je weet wat je ongeveer kunt verwachten, zul je met meer vertrouwen de bevalling tegemoet zien. Ook kan een cursus je helpen bij bepaalde lichamelijke klachten zoals rugpijn of buikpijn.

Er zijn verschillende zwangerschapscursussen in deze regio: gymnastiek, yoga, zwemmen, zwangerschapsfitness. Je vindt er vast wel eentje die bij jouw levensstijl past.

Enkele aanbieders van deze cursussen zijn:

Mochten al deze takken van sport een straf voor je zijn dan is dit een fijn boek om je voor te bereiden op de bevalling: "Duik in je weeën" door Carita Salomé. ISBN 9789049103064

Voorlichting

Thuis

Als je zo'n 35 weken zwanger bent geven we je bij ons op de praktijk voorlichting over de bevalling.
We vertellen je dan o.a. hoe je de start van de bevalling kunt herkennen en op welk moment je contact met ons opneemt. Desgewenst geven we je informatie over pijnbestrijding. Er is altijd uitgebreid gelegenheid om vragen te stellen, natuurlijk ook als je vroeger dan bij 35 weken vragen hebt over de bevalling.

In het Maasziekenhuis worden de volgende (gratis) voorlichtingsavonden gehouden:

Boekentips

  • Veilig Zwanger door Beatrijs Smulders & Mariël Croon. ISBN 9021533952
  • Veilig Bevallen door Beatrijs Smulders & Mariël Croon. ISBN 90215229912
  • Het grote wonder: L. Nilsson ISBN 9021617862
  • Bevallen en opstaan: H. Allis, Spanjer ISBN 9025413676

© Verloskundigenpraktijk Boxmeer | website: roodvos